Arrived @ Hobart - Reisverslag uit Sydney, Australië van Rebecca - WaarBenJij.nu Arrived @ Hobart - Reisverslag uit Sydney, Australië van Rebecca - WaarBenJij.nu

Arrived @ Hobart

Door: Rebecca

Blijf op de hoogte en volg Rebecca

27 November 2006 | Australië, Sydney

Daar was ik weer :D en nu vanaf "Tasmaanse" bodem.
Tasmanie is op 24 november 1642 ontdekt door de Nederlander Abel Tasman. Het is 1,5 keer groter dan Nederland en er wonen maar 500 duizend mensen. De meeste mensen wonen in de omgeving van Hobart (de hoofdstad van "Tazzie").
Hobart is op Sydney na de oudste stad van Australie dus ik moet in deze stad ook maar uitgebreidt op onderzoek gaan.

Vanaf Sydney is het 2 uurtjes vliegen naar Hobart (niks vergeleken bij de reis van Nederland naar Sydney :? haha).
Voordat ik het weet zet ik voet op Tasmaanse bodem en al snel hebben Kylie en ik elkaar gevonden. (Kan eigenlijk ook niet anders met 1 aankomsthal :p haha).
We rijden in een (te grote) werkauto naar de stad en kletsen (nou ja Kylie klets meer en ik luister aandachtig ;)) over van alles en nog wat. Ze vertelde dat de kleinste meid gevraagd had of ik echt een meisje was...of vroeger een jongen was geweest haha! Ze bedoelde er niks meer zei Kylie, maar ze wilde gewoon zeker weten dat de naam Rebecca gekoppeld is aan een meisje ;) Nou zover ik weet nog steeds wel :p
Tof mens die Kylie!!

Na 20 minuutjes rijden komen we aan het bij het kantoor dat in de haven staat. Daar zijn de girls, Glen en Nora een Duits meisje die nog 2 dagen bij het gezin verblijft. De meisjes (Zoe en Bella) zijn hyperactief zeg!! Dat wordt nog wat haha!
Samen met Nora haal ik wat te eten in de supermarkt en kijg ik een beetje "instructies" van haar over het gezin. Na 2 uurtjes weet ik in ieder geval al wel, dat het gezin absoluut NIET georganiseerd leeft!!! Waarom zoeken ze dit dan wel :? Hmm misschien om een beetje orde te scheppen in hun drukke bestaan.

Ik krijg te horen dat ik voor 2 nachten, samen met Nora in een kerk moet slapen... Een kerk??? Hoor ik dat nou goed???
Yup en heb mijn eerste nacht daar overleeft haha. Kylie en Glen hebben een oude kerk omgebouwd tot luxe woning voor toeristen. Heel mooi en het zal onwijs tof zijn als je daar met een aantal mensen zit... maar alleen...of met zijn tweetjes....
Aangezien er deze paar dagen geen toeristen zijn, mogen wij hier gebruik van maken.
Een aardig aanbod, omdat we anders een bed in hun huis moeten delen.. maar of we er zo blij mee zijn.. ik vind het maar een raar idee... leven in een kerk (de foto's komen er zo snel mogelijk op te staan!!)

S'middags mag ik gelijk een trip maken op de boot. Kylie en Glen runnen een bedrijf die boottrips rond Hobart maken :cool:
(www.wildthingadventures.com.au)
Ingepakt en wel (want wat is het hier KOUD!!!) stap ik de boot op en geniet van de mooie natuur!
3 kwartier later staan we weer aan wal en Glen neemt Nora en mij mee naar de kerk. We mogen doen en laten we willen tot morgenvroeg (dan krijgen we nieuwe "instructies" via de telefoon). Nora vertelde dat de afspraken altijd weer omgegooid worden.. dus ik ben erg benieuwd.
Samen wat pasta gemaakt en een (half) fimpje gekeken. Toen vond ik het wel weer mooi geweest en wilde naar bed.
Ja naar bed... hoe gaan we dat doen? Ik ben maar in mijn slaapzak en lakenzak gekropen en we lieten een hoop lichten aan staan.
Al snel ook mijn trui aangetrokken, capuchon over mijn kop en mijn warme sokken opgezocht! Het was echt TE KOUD. Je had mij moeten zien liggen haha!
Als het zo koud blijft, ben ik snel weer weg hier vrees ik.
Denk je het koude Nederland ontvlucht te zijn, loop je alsnog in je spijkerbroek en 4 lagen truitjes over elkaar :?

Ik zit nu in een groot gebouw (service Tasmnaia) waar je gratis op internet kan, altijd goed :) haha.
Zo met Nora een bakje koffie of warme chocomel drinken om een beetje warm te worden.
Daarna begreep ik dat we gingen zwemmen... but NO WAY dat ik mijn bikini nu aan ga doen!
Als ik een jongetje was geweest, zou die eraf vriezen :p haha.
Ok, ok .. een beetje overdrijven mag he ;) De plaatselijke bevolking loopt hier in shirtjes met korte mouwen.. ik denk dat ik gewoon weer even moet swichen na het warme Sydney weer.
Wordt vervolgd zoals je begrijpt ;)

Ow morgen gaat Nora dus weg en krijg ik de kamer in hun huis. Dan zal het hopelijk allemaal wat beter gaan lopen, we doen nu maar wat. Vind het irritant dat ik niet weet wanneer ik waar moet zijn en wat moet doen.. so we'll see :)

Nou lieve mensen, ik zal de helft wel vergeten te vertellen zijn.. maar ik moet nu weg.
Zal jullie snel weer "bijpraten" zodra dit kan!!
Dikke knuffel en kus

• 27 November 2006 - 07:53

Lucy:

Het loopt ook allemaal niet zoals gepland,maar ja das ook een uitdaging.Je hebt wel al heel snel een job we hopen dat je het met die meiden goed kan vinden (van etter tot engel).Het wordt zo al een aardig reis-en fotoverslag .Hardstikke leuk.Slaap straks lekker nog een keer in the church.We kijken weer uit naar je volgende belevenissen.
    Gr.en dikke kus Adrie en Lucy

• 27 November 2006 - 08:45

Patricia:

nou zo maak je nog eens wat mee. dat het nog twee uur vliegen was het lijkt zo dichtbij. klinkt wel weer als een echte uitdaging. ben ook erg benieuwd hoe het je straks afgaat, je bent ook wel weer wat gewend van hier, dat scheelt.
    veel succes dikke knuf pat

• 27 November 2006 - 08:58

Marcel:

Jeetje das wel wat anders dan 30 graden! En wel leuk in een kerk slapen.

dikke kus mij

• 27 November 2006 - 10:07

Oom Theo:

Lieve Rebecca,

Je dacht in een grote villa terecht te komen, maar een kerk is weer wat anders. Is er geen pastorie bij? Wat een temperatuur verschillen!!!
    Organisatorisch is er dus heel wat te klussen in dit gezin.
    Lieve Rebecca, ik wens je heel veel wijsheid en sterkte de komende tijd een dikke knuffel en tot de volgende keer.
    Jouw Oom Theo

• 27 November 2006 - 12:46

MAMSIE:

HEY BECCIE,
    WIE HAD DAT NOU GEDACHT, IN EEN KERK SLAPEN.BALEN DAT HET ZO KOUD IS, KOMT NU GOED VAN PAS DAT JE ZOVEEL TRUIEN BIJ JE HEBT!!
    NOU GA JIJ MAAR LEKKER STRUCTUUR AANBRENGEN, LEEF JE UIT!!!! ALS NORA WEG IS ZAL HET WEL ANDERS GAAN. VEEL PLEZIER MET DIE SCHATJES. LIEFS EN EEN KNUFFEL. IK ZIT TROUWENS NU IN GELDROP. KNUFFEL

• 27 November 2006 - 13:07

Van Oma:

Hoi Rebec,

Prachtig dat je dat allemaal zo leuk kan volgen op de wewb-site. Spannend hoor.het zal wel een uitdaging zijn in dat gezin.Valt voor de kinderen ook niet mee om steeds andere gezichten te zien. Goed dat jij al zoveel ervaringen hebt opgedaan. Wat een temperatuur verschil he.
    maar dat komt wel goed.Kan je nagaan dat Vic het hier in de winter ook zo koud heeft. Vnadaag zijn we met Nico en Elly en ik bij Oom Theo. We hebben alweer zo'n grote bosse bol gehad waar jehelemaalm in verdwijnt.We hebben heel chick in Nico zijn nieuwe auto gereden. Ik leek de Koningin wel achterin nu moet ik stoppen anders wordt het helemaal zo'n epistel hou je goed veel liefs van Oma Dag Rebecca, Rebecca, Rebecca
    Doei!!!

• 27 November 2006 - 13:47

Oom Theo:

Wat is het adres waar je momenteel verblijft?

Groetjes Oom Theo

• 27 November 2006 - 15:07

Little Loetje:

hee heb je een beetje structuur nodig nou hier heb je de hit gemaakt met mijn nieuwe bijnaam iedereen ligt helemaal plat als ik het vertel.
    een kerk ik moet er niet aan denken maar goed en dan nog koud ook dat is balen zeg,
    maar leuk al je verhalen zo te lezen gaat alles goed met je en heb je het volgens mij kwa internetten goed voor elkaar. ik ga je van de week sms-en van de week lukte het niet

groetjes kus L L

• 27 November 2006 - 16:36

Ria Van Der Wal:

Lieve Rebecca,
    Je beleeft wel veelzo in een korte tijd. Maar slapen in een kerk lijkt me toch wel een beetje eng en koud. Maar voor een kanjer zo als jij, die maakt er wat van. Leuk om je belevenissen te volgen. Ik hoop dat je een leuke tijd krijgt in Tasmanie (sorry ik krijg de puntjes er niet op). Wij zijn Sinterklaas aan het voorbereiden. Kennen zij daar de Sint of alleen Santa?. Uiteindelijk hebben ze toch een Nederlandse achtergrond. Geniet van het avontuur en we kijken uit naar je volgende bericht. XX Joop en Ria

• 27 November 2006 - 19:10

Vic:

En hoe was je 2e night in die gerenoveerde kerk? Kan je vanavond gewoon in een normale kamer slapen als die Duitse is vertorkken. Maar hoe koud is het daar nu dan? Gewoon ff een extra trui kopen over 3 weken begint het daar echt lekker te worden als de zomer daar zijn intrede doet. Zal anders nog wel wat zon vanuit hier sturen gaat hier nog echt heet worden is nu 40 graden in de ZON.
    Doeggg, Groetjes aan die 2 meiden en Kellie en Glen

Je Broer

• 28 November 2006 - 19:21

Ingrid:

Het klinkt allemaal weer heel spannend en afwisselend. Met steeds wisselende au pairs en een ongestructureerd huishouden is het niet verwonderlijk dat de dametjes een beetje hyper zijn. Ben heel benieuwd naar je verdere belevenissen en kijk uit naar de foto's. Hier gaat verder alles z'n gangetje. Ingmar is afgelopen zondag gevormd, het was een bijzondere dag.Deborah slaapt al een week bijna dag en nacht. Volgens de dokter een reactie op een periode van grote stress.En verder is sinterklaas in aantocht dat begrijp je. Doei dappere nicht, groetjes van ons allemaal, Ingrid

• 28 November 2006 - 20:08

Debster:

He beccie!!

Jeetje wat een verhalen weer, koud, een kerk, structuur loos. Wat ga je daar allemaal nog meer beleven. Haha. Ik kijk uit naar je volgende verhaal. Vrijdag ga ik je weer lekker mailen. Zoals beloofd elke week een mail..Je wordt er nog eens gek van.
    Kus kus

• 28 November 2006 - 20:21

Jeanette:

Hoe is het nu met de kindjes?Heb je ze al onder contole?Het gaat je zeker lukken.Hier alles goed.Kus Kus Kus Jeanette dikke knuffel nico

• 30 November 2006 - 20:01

Marc:

Heyhey,

Jij hebt het daar allemaal prima voor elkaar zie ik wel. Leuke foto's en een leuk verslag. Ik zal het blijven volgen.

Groeten,

Marc

• 01 December 2006 - 17:39

Jimmy:

I can't wait to fall in love with you.
    You can't wait to fall in love with me.
    This just can't be summerlove, you'll see.
    This just can't be summer love.
    Kusjes van Jimmy Timberlake.....

• 01 December 2006 - 23:36

Rebec:

Ja ja je naamgenootje....je vermaakt je wel hoor ik zo! En natuurlijk ga ik je volgen! Heb je bereik daar???????

• 02 December 2006 - 07:42

Lieke:

Hey Rebecca,

Goed om iets van je te lezen daar in Tasmanie. Ik hoop dat je het naar je zin zult hebben.
    Ik ben net weer terug van een weekje kersen plukken. Wat een saai werk. Het was dagelijks ong. 35 graden maar het voelde veel warmer. Heel irritant.
    Dus nu weer even in Sydney. Het regent hier nu pijpenstelen. :(

Groetjes Lieke

• 04 December 2006 - 11:19

Lucinda:

He meis,je heb het nog steeds naar je zin hoor ik! Ik ben jaloers, ik had zo graag naar Tazzy gewild, maar ik had eerst het weer gecheckt, te koud!! :) Succes! Maar geniet ervan!!

• 04 December 2006 - 12:08

Hannie:

Ja, hoor zit ze in Tasmanie!!! Veel plezier daar met de kids en de kou.... ik mail je snel... Dag sterretje groetjes van een ander sterretje.... (ze zijn er wel maar ziet ze niet altijd) xxx